Home Hírek Beavatkozásaink 2011.06.13. (13:49) Egy bontás alatt álló üzemépület égett Szombathelyen az Irottkő utcában

BejelentkezésStatisztika

Tagok : 8
Tartalom : 205
Tartalom találatai : 757440

Látogatóink:

Oldalainkat 19 vendég böngészi
2011.06.13. (13:49) Egy bontás alatt álló üzemépület égett Szombathelyen az Irottkő utcában PDF Nyomtatás E-mail
2011. június 13. hétfő, 17:18

Kora délután érkezett a jelzés, hogy a valamikori LATEX takaró- és szőnyeggyár négyemeletes épületéből sűrű füst jön ki, és helyenként lángok csapnak ki az ajtókon, ablakokon.Fotó: Tánczos Mihály, nyugat.hu

Az épület már régóta "üresen" áll, ami pontosan inkább azt jelenti, hogy nem végeznek benne termelő tevékenységet. A valamikor szebb napokat látott gyárban textilipari gépek dübörögtek, de ez már a múlté.Fotó: Benkő Sándor, Vasnépe


Most a bontási munkákat végzik éppen, így nyílászárók sincsenek már az épületen. Mondhatni csak a csupasz falak és a földszinten rengeteg éghető hulladék várt minket. A közel 2500 négyzetméter alapterületű vasbeton oszlopos térben körülbelül 1000 négyzetméteren égett a felhalmozott hulladék gyapot, rongy, papír és műanyag. Hatalmas hő és füstképződés mellett a lángok ellepték az egész földszinti teret, és a lépcsőházon keresztül a felsőbb szintek nyílásaiból is dőlt a sűrű fekete füst.

A hő hatására a teremben felfüggesztett lámpa armatúrák egymás után potyogtak le, így az oltást csak a nyílászárókig hatolva tudtuk megkezdeni. A tüzet 6 "C" sugárral hamar körülhatároltuk, de az oltást csak akkor kezdhettük meg, amikor a födémről már nem hullott le semmi.
A tüzet III-as Kiemelt fokozatban végül a szombathelyi, körmendi és sárvári tűzoltók oltották el, közel 4 órás megfeszített munkával.
A dolog pikantériája, hogy a tűzzel kapcsolatban személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett, hisz érték nem volt már az épületben. "Csak" nekünk adott munkát a tűz.

Saját képeink a tűzről

Kapcsolódó cikkek, írások: nyugat.hu ; vasnépe ; tv2 ;

Bevetési információk:
Jelzés ideje:
2011.06.13. (13:49)
Riasztott szerek:
Szombathely Roham ; I-es ; II-es ; Vízszállító ; Teher
Sárvár I-es ; Vízszállító
Körmend I-es ; Vízszállító
Zala VFCS
Bevetett szerek:
Szombathely Roham ; I-es ; II-es ; Vízszállító ; Teher
Sárvár I-es ; Vízszállító
Körmend I-es ; Vízszállító
Zala VFCS
Bevetési idő: 4 óra 41 perc